הטיפול הדינאמי הוא שיטת הטיפול המסורתית והמוכרת ביותר, ומשמש מעין ''מילה נרדפת'' לטיפול פסיכולוגי. הטיפול מתבצע באמצעות שיחות ומתמקד בהתבוננות ובדיקה של תהליכים נפשיים אשר משפיעים על התחושות וההתנהגות של האדם. ההנחה העומדת בבסיס שיטת טיפול זו היא כי קיימים תכנים נפשיים שאינם מודעים, המשפיעים על האופן בו האדם חש ומתנהג. העלאת תכנים אלו למודעות תשפר את ההבנה של האדם לגבי רגשותיו והתנהגותו ותאפשר בחירה בהתנהלות שונה או קבלה של ההתנהלות הנוכחית.
הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול ממוקד בבעיה ספציפית המתייחס לשלושה אלמנטים עיקריים: מחשבות/אמונות, רגשות והתנהגות. בטיפול מתמקדים בהבנת דפוסי המחשבה וההתנהגות של האדם, מתוך מטרה לשנות דפוסים אשר גורמים למצוקה ולהחליפם בדפוסים מיטיבים יותר. גם כאן, הטיפול מתבצע באמצעות שיחות, אולם הוא ממוקד יותר, מוגבל בזמן ומשולבים בו תרגולים שעל המטופל לתרגל בביתו. ניתן גם לשלב את הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי במסגרת טיפול ארוך וממושך יותר.
שיטת טיפול המשמשת לטיפול בטראומה ובחרדה. בשיטה זו קיים אלמנט ייחודי של גירוי בי-לטרלי (דו צדדי) לשתי אונות המוח, ע''י הזזת העיניים מצד לצד או גירוי תחושתי אחר (למשל: תיפוף על שתי הברכיים לסירוגין). הגירוי מתרחש תוך כדי היזכרות באירוע קשה, הקשור לבעיה שבגינה פנו לטיפול. ההנחה העומדת בבסיס שיטה זו היא כי הגירוי הדו צדדי לאונות המוח מאפשר עיבוד מחדש של הזיכרון, ומתוך כך מתרחשת ירידה משמעותית ברמת המצוקה שהתלוותה אליו קודם לכן. השימוש בשיטה יכול להיות ספציפי לבעיה מסוימת או להוות חלק מטיפול רחב יותר.